Wat het werkloosheidscijfer in de Verenigde Staten betreft, dat zou zijn hoogste niveau bereiken sinds 1983. De Amerikaanse werkloosheidscijfers worden vrijdag bekendgemaakt.

De recessie lijkt echter in het derde kwartaal te zijn geëindigd. De verlaging van de rentevoeten, een afname van de inflatie, de stabilisatie van de arbeidsmarkt en het weer opbouwen van de voorraden bij de bedrijven zou tot een economisch herstel moeten leiden.

De kerninflatie kan negatief blijven in 2009, maar er moet rekening gehouden worden met de stijging van de olieprijzen. Die stijging kan er toe leiden dat de inflatie opnieuw positief wordt.

Wat het werkloosheidscijfer in de Verenigde Staten betreft, dat zou zijn hoogste niveau bereiken sinds 1983. De Amerikaanse werkloosheidscijfers worden vrijdag bekendgemaakt. De recessie lijkt echter in het derde kwartaal te zijn geëindigd. De verlaging van de rentevoeten, een afname van de inflatie, de stabilisatie van de arbeidsmarkt en het weer opbouwen van de voorraden bij de bedrijven zou tot een economisch herstel moeten leiden. De kerninflatie kan negatief blijven in 2009, maar er moet rekening gehouden worden met de stijging van de olieprijzen. Die stijging kan er toe leiden dat de inflatie opnieuw positief wordt.