De indices van inkoopmanagers, waarvan de afgelopen week in Europa de eerste schattingen werden gepubliceerd, waren wisselend.

De Duitse index oogde sterk, maar de Franse daarentegen uitgesproken zwak. Daarnaast waren de indices in de industrie wat sterker dan voor de dienstensector, wat er op duidt dat het herstel van de Europese economie vooral van de export moet komen.

Dat correspondeert ook met de mening van ABN Amro dat de groei buiten Europa vooralsnog sterker is dan de groei van de Europese binnenlandse bestedingen. In reactie op de cijfers meldde President Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) dat het economische herstel in Europa fragiel is en ongelijk verdeeld.

Bovendien blijft de werkloosheid onacceptabel hoog en dreigt een wat langere periode van zeer lage inflatie.

De indices van inkoopmanagers, waarvan de afgelopen week in Europa de eerste schattingen werden gepubliceerd, waren wisselend. De Duitse index oogde sterk, maar de Franse daarentegen uitgesproken zwak. Daarnaast waren de indices in de industrie wat sterker dan voor de dienstensector, wat er op duidt dat het herstel van de Europese economie vooral van de export moet komen. Dat correspondeert ook met de mening van ABN Amro dat de groei buiten Europa vooralsnog sterker is dan de groei van de Europese binnenlandse bestedingen. In reactie op de cijfers meldde President Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) dat het economische herstel in Europa fragiel is en ongelijk verdeeld. Bovendien blijft de werkloosheid onacceptabel hoog en dreigt een wat langere periode van zeer lage inflatie.