Momenteel worden de beurskoersen opgedreven door het geld dat de Amerikaanse centrale bank in grote hoeveelheden in het systeem pompt.

De beleggers rekenen er op dat de FED tijdig het geweer van schouder zal veranderen en daar tijdig ook signalen over zal geven.

Op het gebied van het maken van betrouwbare prognoses geniet de FED echter niet bepaald van een ijzersterke reputatie.

Alan Greenspan, de voorganger van Ben Bernanke, verklaarde in 2004 dat verstoringen in het economisch en financieel systeem van de VS onwaarschijnlijk waren, gezien de omvang en de diversificatie van die economie.

Momenteel worden de beurskoersen opgedreven door het geld dat de Amerikaanse centrale bank in grote hoeveelheden in het systeem pompt. De beleggers rekenen er op dat de FED tijdig het geweer van schouder zal veranderen en daar tijdig ook signalen over zal geven. Op het gebied van het maken van betrouwbare prognoses geniet de FED echter niet bepaald van een ijzersterke reputatie. Alan Greenspan, de voorganger van Ben Bernanke, verklaarde in 2004 dat verstoringen in het economisch en financieel systeem van de VS onwaarschijnlijk waren, gezien de omvang en de diversificatie van die economie.