Daarnaast is het reikhalzend uitkijken naar het op start fluiten van een nieuw rondje kwantitatieve versoepeling in de VS. Daarvoor werd de deur al wagenwijd opengezet. Kortom de markt wil nu meer dan beloftes maar ook een concrete invulling daarvan. In de veronderstelling dat dat allemaal op tafel komt is het uitkijken naar de marktreactie.

Nieuwe injectie kan markten weer tijdje voorthelpen

Over de impact op de reele economie kunnen we lang discussieren. Zal een nieuwe lawine van liquiditeit deze keer werken? Daar geeft de recente geschiedenis ons niet al te veel hoop.

Maar diezelfde geschiedenis leert ons ook dat wanneer er een nieuwe injectie komt, de markten het een tijdje goed doen.

Don't fight de Fed, deze uitspraak blijft volgens Gijsels een waarheid als een koe.

En zeker niet als de andere centrale banken hun duit in het zakje doen. Daarvoor geven we de markt momenteel nog steeds het voordeel van de twijfel.

Daarnaast is het reikhalzend uitkijken naar het op start fluiten van een nieuw rondje kwantitatieve versoepeling in de VS. Daarvoor werd de deur al wagenwijd opengezet. Kortom de markt wil nu meer dan beloftes maar ook een concrete invulling daarvan. In de veronderstelling dat dat allemaal op tafel komt is het uitkijken naar de marktreactie. Nieuwe injectie kan markten weer tijdje voorthelpen Over de impact op de reele economie kunnen we lang discussieren. Zal een nieuwe lawine van liquiditeit deze keer werken? Daar geeft de recente geschiedenis ons niet al te veel hoop. Maar diezelfde geschiedenis leert ons ook dat wanneer er een nieuwe injectie komt, de markten het een tijdje goed doen. Don't fight de Fed, deze uitspraak blijft volgens Gijsels een waarheid als een koe. En zeker niet als de andere centrale banken hun duit in het zakje doen. Daarvoor geven we de markt momenteel nog steeds het voordeel van de twijfel.