Sarkozy gaat samen met zijn belangrijkste opponent François Hollande die tweede ronde in, maar de kans is groot dat laatstgenoemde Hollande in de tweede ronde aan het langst eind gaat trekken. Over diens monetaire politiek zijn de financiële markten echter allesbehalve enthousiast. Bovendien is er de hoge score van extreem-rechts.

De Franse onzekerheid liet zich op de obligatiemarkten duidelijk gevoelen. Stephen King, chief economist bij HSBC Holdings Plc, wijst er op dat de rendementen op Franse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar de grootste stijging op weekbasis sinds januari liet optekenen.

Nederland zit met een politiek probleem

Frankrijk is één, Nederland is twee. Daar is een regeringscrisis losgebarsten, met mogelijke verkiezingen op komst. Het is eens te meer Geert Wilders die Nederland met een politiek probleem opzadelt.

Maar ook in Scandinavië broeit er vanales. De volatiliteit bij Zweedse staatsobligaties afgelopen vrijdag was de grootste van de 24 ontwikkelde obligatiemarkten. Duitse en Finse credit-default swaps bereikten het hoogste niveau sinds februari, de Noorse credit-default swaps stonden gisterenavond op het hoogste niveau sinds maart. Anderzijds stegen de koersen van de Portugese staatsobligaties voor de vierde week op rij.

Sarkozy gaat samen met zijn belangrijkste opponent François Hollande die tweede ronde in, maar de kans is groot dat laatstgenoemde Hollande in de tweede ronde aan het langst eind gaat trekken. Over diens monetaire politiek zijn de financiële markten echter allesbehalve enthousiast. Bovendien is er de hoge score van extreem-rechts. De Franse onzekerheid liet zich op de obligatiemarkten duidelijk gevoelen. Stephen King, chief economist bij HSBC Holdings Plc, wijst er op dat de rendementen op Franse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar de grootste stijging op weekbasis sinds januari liet optekenen. Nederland zit met een politiek probleem Frankrijk is één, Nederland is twee. Daar is een regeringscrisis losgebarsten, met mogelijke verkiezingen op komst. Het is eens te meer Geert Wilders die Nederland met een politiek probleem opzadelt. Maar ook in Scandinavië broeit er vanales. De volatiliteit bij Zweedse staatsobligaties afgelopen vrijdag was de grootste van de 24 ontwikkelde obligatiemarkten. Duitse en Finse credit-default swaps bereikten het hoogste niveau sinds februari, de Noorse credit-default swaps stonden gisterenavond op het hoogste niveau sinds maart. Anderzijds stegen de koersen van de Portugese staatsobligaties voor de vierde week op rij.