Gelet op de globale tendens om door middel van agressieve monetaire expansie tot een revitalisering te komen van de diepgetroffen wereldeconomie, leek dit op het eerste zicht steekhoudend.

De kans dat monetaire groei tot een substantiële toename van de inflatie leidt is immers niet ondenkbaar. Deze redenering won daarenboven aan kracht door de scherpe toename aan risicoaversie van brede lagen van het beleggerspeloton, zowel bij institutionele als private investeerders.

De kostprijs van het aanhouden van het renteloze goud, met name de korte termijnrente, nam daarenboven spectaculair af. Deze laatste trend is zeker nog niet onderbroken terwijl ook de risicoaversie slechts tegen een tergend traag tempo terug in de richting van zijn langjarige gemiddelde tendeert.

De implosie van het Cypriotische financiële systeem en de onnodige uitspraken over de garantie van spaardeposito's boven 100.000 euro hebben hieraan zeker geen goed gedaan. Maar op de financiële markten wordt steeds minder rekening gehouden met een uit de hand lopen van de inflatie.

Gelet op de globale tendens om door middel van agressieve monetaire expansie tot een revitalisering te komen van de diepgetroffen wereldeconomie, leek dit op het eerste zicht steekhoudend. De kans dat monetaire groei tot een substantiële toename van de inflatie leidt is immers niet ondenkbaar. Deze redenering won daarenboven aan kracht door de scherpe toename aan risicoaversie van brede lagen van het beleggerspeloton, zowel bij institutionele als private investeerders. De kostprijs van het aanhouden van het renteloze goud, met name de korte termijnrente, nam daarenboven spectaculair af. Deze laatste trend is zeker nog niet onderbroken terwijl ook de risicoaversie slechts tegen een tergend traag tempo terug in de richting van zijn langjarige gemiddelde tendeert. De implosie van het Cypriotische financiële systeem en de onnodige uitspraken over de garantie van spaardeposito's boven 100.000 euro hebben hieraan zeker geen goed gedaan. Maar op de financiële markten wordt steeds minder rekening gehouden met een uit de hand lopen van de inflatie.