Duitsland ligt nog steeds dwars wat het aanreiken van zo'n oplossing betreft. De Duitse kanselier Angela Merkel wil geen steun geven zolang de Grieken geen overtuigend besparingsplan hebben afgeleverd. Merkel moet rekening houden met verkiezingen in eigen land, wat haar stugge houding verklaart.

Swaps op Griekse staatsschulden zijn sinds augustus verachtvoudigd, die op Portugal al verzevenvoudigd. Credit-default swaps op de Markit iTraxx Crossover Index van 50 bedrijfsobligaties zijn met 26 basispunten gestegen, die op de Markit iTraxx Europe Index (125 bedrijfsobligaties) met 7,25 basispunten.

In een worst-case scenario zal Griekenland een herstructurering van de schulden moeten aanvragen, wat tot een zogenaamde 'haircut' kan leiden.

Daarmee zou het land de waarde van zijn obligaties reduceren, waardoor de bezitters van Griekse staatsobligaties verliezen zouden leiden.

Duitsland ligt nog steeds dwars wat het aanreiken van zo'n oplossing betreft. De Duitse kanselier Angela Merkel wil geen steun geven zolang de Grieken geen overtuigend besparingsplan hebben afgeleverd. Merkel moet rekening houden met verkiezingen in eigen land, wat haar stugge houding verklaart. Swaps op Griekse staatsschulden zijn sinds augustus verachtvoudigd, die op Portugal al verzevenvoudigd. Credit-default swaps op de Markit iTraxx Crossover Index van 50 bedrijfsobligaties zijn met 26 basispunten gestegen, die op de Markit iTraxx Europe Index (125 bedrijfsobligaties) met 7,25 basispunten. In een worst-case scenario zal Griekenland een herstructurering van de schulden moeten aanvragen, wat tot een zogenaamde 'haircut' kan leiden. Daarmee zou het land de waarde van zijn obligaties reduceren, waardoor de bezitters van Griekse staatsobligaties verliezen zouden leiden.