Op zijn piek op 30 november bedroeg die spread 680 basispunten en dat was 10 keer zo veel als het gemiddelde over de afgelopen 10 jaar. De financiële markten houden nog altijd rekening met een Iers faillissement.

Dat blijkt ook uit de evolutie van de credit-default swaps, de instrumenten waarmee de belegger zich kan beschermen tegen een wanbetaling door Ierland. Die credit-default swaps zijn in de afgelopen zes maanden in prijs verdubbeld.

Dat betekent volgens Michiel de Bruin, head of European government debt bij F&C Netherlands in Amsterdam, dat de beleggers de kans dat Ierland failliet zal gaan op 40% inschatten.

Op zijn piek op 30 november bedroeg die spread 680 basispunten en dat was 10 keer zo veel als het gemiddelde over de afgelopen 10 jaar. De financiële markten houden nog altijd rekening met een Iers faillissement. Dat blijkt ook uit de evolutie van de credit-default swaps, de instrumenten waarmee de belegger zich kan beschermen tegen een wanbetaling door Ierland. Die credit-default swaps zijn in de afgelopen zes maanden in prijs verdubbeld. Dat betekent volgens Michiel de Bruin, head of European government debt bij F&C Netherlands in Amsterdam, dat de beleggers de kans dat Ierland failliet zal gaan op 40% inschatten.