De Japanse Nikkei 225 deed wat het de afgelopen weken al had gedaan, namelijk een forse stijging. De Kospi, die de ontwikkeling van de Zuid Koreaanse aandelenmarkt weergeeft steeg 0,1%.

Het waren vooral de defensie aandelen zoals Speco Co (maker van marineschepen) en Firstec Co (maker van tanks) die fors konden stijgen.

De (non) reactie kwam vooral doordat de woorden uit Pyongyang werden veroordeeld door China. Op steun van de grote buur hoeft het militaire regime in Noord-Korea niet te rekenen.

Sterker nog er is sprake van dat China zich ditmaal volledig gaat houden aan de economische sancties zoals die door de Veiligheidsraad werden afgekondigd.

Voor de Zuid Koreaanse economie is de dreiging (hoe gering ook) wel slecht. De overheid zal meer gaan uitgeven aan militaire materiaal en ook het alert houden van het leger zorgt voor druk op de financiën.

Nu kan de Zuid Koreaanse economie wel wat hebben. Voor dit jaar wordt er een groei verwacht van 3%, hetgeen voor een ontwikkelde economie een goede groei is. Daarnaast heeft men een lage rentestand (2,9% voor 10 jaar) en is het tekort van de overheid beperkt.

De Japanse Nikkei 225 deed wat het de afgelopen weken al had gedaan, namelijk een forse stijging. De Kospi, die de ontwikkeling van de Zuid Koreaanse aandelenmarkt weergeeft steeg 0,1%. Het waren vooral de defensie aandelen zoals Speco Co (maker van marineschepen) en Firstec Co (maker van tanks) die fors konden stijgen. De (non) reactie kwam vooral doordat de woorden uit Pyongyang werden veroordeeld door China. Op steun van de grote buur hoeft het militaire regime in Noord-Korea niet te rekenen. Sterker nog er is sprake van dat China zich ditmaal volledig gaat houden aan de economische sancties zoals die door de Veiligheidsraad werden afgekondigd. Voor de Zuid Koreaanse economie is de dreiging (hoe gering ook) wel slecht. De overheid zal meer gaan uitgeven aan militaire materiaal en ook het alert houden van het leger zorgt voor druk op de financiën. Nu kan de Zuid Koreaanse economie wel wat hebben. Voor dit jaar wordt er een groei verwacht van 3%, hetgeen voor een ontwikkelde economie een goede groei is. Daarnaast heeft men een lage rentestand (2,9% voor 10 jaar) en is het tekort van de overheid beperkt.