De financiële markten zijn duidelijk in hun eisen, maar politici doen te weinig en te laat. Door negatieve beurservaringen van 2008 krijgen politici geen tijd om plannen rustig uit te werken, laat staan fouten te maken.

Lange tijd was het beleid "kicking the can", ofwel het blikje met problemen voor ons uit schoppen en onderwijl orde op zaken stellen.

Qua winsten van de ondernemingen is dat gelukt, qua overheidsbeleid niet. Ook mist er in diverse regio's leiderschap en trappen teveel mensen te ongecoördineerd tegen het blikje.

De financiële markten zijn duidelijk in hun eisen, maar politici doen te weinig en te laat. Door negatieve beurservaringen van 2008 krijgen politici geen tijd om plannen rustig uit te werken, laat staan fouten te maken. Lange tijd was het beleid "kicking the can", ofwel het blikje met problemen voor ons uit schoppen en onderwijl orde op zaken stellen. Qua winsten van de ondernemingen is dat gelukt, qua overheidsbeleid niet. Ook mist er in diverse regio's leiderschap en trappen teveel mensen te ongecoördineerd tegen het blikje.