Zowel Turkije als Zuid-Afrika verhoogden hun basisrente, een dag nadat Indië al hetzelfde had gedaan. De ingrepen waren noodzakelijk om de munten van de landen in kwestie te verdedigen. David Lutz, head ETF trading bij Stifel Nicolaus, sprak van een perfecte storm op de groeimarkten.

Tot dusver in 2014 hebben al zeven centrale banken moeten interveniëren op de valutamarkten. De groeilanden worden geconfrontreerd met zowel stijgende rentevoeten als dalende grondstoffenprijzen, politieke instabiliteit en zwakke valuta's in landen als Thailand, Indonesië, Indië en Brazilië.

Zowel Turkije als Zuid-Afrika verhoogden hun basisrente, een dag nadat Indië al hetzelfde had gedaan. De ingrepen waren noodzakelijk om de munten van de landen in kwestie te verdedigen. David Lutz, head ETF trading bij Stifel Nicolaus, sprak van een perfecte storm op de groeimarkten. Tot dusver in 2014 hebben al zeven centrale banken moeten interveniëren op de valutamarkten. De groeilanden worden geconfrontreerd met zowel stijgende rentevoeten als dalende grondstoffenprijzen, politieke instabiliteit en zwakke valuta's in landen als Thailand, Indonesië, Indië en Brazilië.