Iedereen is er namelijk van overtuigd dat de wereld een rustige en veilige plaats is waar een goed evenwicht is bereikt tussen economie en de stand van de beurskoersen. Maar de werkloosheid blijft maar stijgen, de schulden blijven maar stijgen, de geopolitieke spanningen lopen op en ga zo maar door.

De financiële markten glijden volgens Jacobsen af naar gevaarlijk terrein. De groei van de wereldeconomie drijft stilaan af in de richting van een grote nul en wanneer dat besef doordringt tot de beleggers kan de situatie explosief worden. Op een bepaald moment kan er een lading dynamiet in hun gezicht ontploffen.

Iedereen is er namelijk van overtuigd dat de wereld een rustige en veilige plaats is waar een goed evenwicht is bereikt tussen economie en de stand van de beurskoersen. Maar de werkloosheid blijft maar stijgen, de schulden blijven maar stijgen, de geopolitieke spanningen lopen op en ga zo maar door. De financiële markten glijden volgens Jacobsen af naar gevaarlijk terrein. De groei van de wereldeconomie drijft stilaan af in de richting van een grote nul en wanneer dat besef doordringt tot de beleggers kan de situatie explosief worden. Op een bepaald moment kan er een lading dynamiet in hun gezicht ontploffen.