Dat leverde een positief beeld op, met stijgende aandelenkoersen en dalende kapitaalmarktrentes.

Hoewel de machtsverhoudingen in het Europees parlement niet drastisch zijn gewijzigd, was de uitslag van de verkiezingen in de afzonderlijke landen heel verschillend en werd die ook verschillend uitgelegd. In Frankrijk, waar het Front National de grootste partij werd, gaf president Hollande aan dat tekortreductie en hervormingen even wat minder prioriteit moesten krijgen.

In Spanje en Italië kregen de zittende regeringen (Rajoy en Renzi) wel een meerderheid van de kiezers achter zich en kunnen ze juist verder gaan op het pad van hervormingen.

Dat leverde een positief beeld op, met stijgende aandelenkoersen en dalende kapitaalmarktrentes. Hoewel de machtsverhoudingen in het Europees parlement niet drastisch zijn gewijzigd, was de uitslag van de verkiezingen in de afzonderlijke landen heel verschillend en werd die ook verschillend uitgelegd. In Frankrijk, waar het Front National de grootste partij werd, gaf president Hollande aan dat tekortreductie en hervormingen even wat minder prioriteit moesten krijgen. In Spanje en Italië kregen de zittende regeringen (Rajoy en Renzi) wel een meerderheid van de kiezers achter zich en kunnen ze juist verder gaan op het pad van hervormingen.