Duitsland zal volgens George Soros zelfs akkoord (moeten) gaan met een dergelijk plan wanneer beide Zuid-Europese landen daarop aandringen, want het zijn zij die het hardst worden geraakt wanneer de huidige situatie zich verder zet. De rente kan namelijk zolang stijgen totdat (eerst) de Spanjaarden en (vervolgens) de Italianen zichzelf niet meer kunnen financieren.

Spanje dreigt als land een reddingsplan nodig te hebben wanneer het land op de euromeeting op het einde van deze week geen ingrijpende maatregelen aankondigt.

Eurobonds kunnen er binnen drie tot zes maanden komen

Volgens Soros kan de creatie van obligaties vergelijkbaar met Treasuries de tijd kopen die nodig is om ingrijpende financiële maatregelen in Europa door te voeren.

Uiteindelijk kan dit leiden tot de introductie van eurobonds die door de ganse eurozone ondersteund worden. Zodra een overeenkomst tussen de politici is bereikt, kunnen deze euro-obligaties binnen drie tot zes maanden op de markt worden gebracht.

Duitsland zal volgens George Soros zelfs akkoord (moeten) gaan met een dergelijk plan wanneer beide Zuid-Europese landen daarop aandringen, want het zijn zij die het hardst worden geraakt wanneer de huidige situatie zich verder zet. De rente kan namelijk zolang stijgen totdat (eerst) de Spanjaarden en (vervolgens) de Italianen zichzelf niet meer kunnen financieren. Spanje dreigt als land een reddingsplan nodig te hebben wanneer het land op de euromeeting op het einde van deze week geen ingrijpende maatregelen aankondigt. Eurobonds kunnen er binnen drie tot zes maanden komen Volgens Soros kan de creatie van obligaties vergelijkbaar met Treasuries de tijd kopen die nodig is om ingrijpende financiële maatregelen in Europa door te voeren. Uiteindelijk kan dit leiden tot de introductie van eurobonds die door de ganse eurozone ondersteund worden. Zodra een overeenkomst tussen de politici is bereikt, kunnen deze euro-obligaties binnen drie tot zes maanden op de markt worden gebracht.