De groei in de Verenigde Staten kan een verrassing opleveren dit jaar en de financiële markten zullen waarschijnlijk gaan anticiperen op het begin van het einde van de financiële crisis.

De hoofdpunten uit het rapport zijn:

• De mogelijkheid dat de economische groei in de VS een positieve verrassing zal brengen is gebaseerd op de verwachting dat er een breed herstel gaande is van de Amerikaanse huizenmarkt waardoor het consumentenvertrouwen zal verbeteren en waardoor bedrijven aangemoedigd worden om te investeren.
• Aandelen zullen het ook dit jaar beter blijven doen dan staatsobligaties. Aandelen kunnen in 2013 een totaal rendement opleveren van 8% tot 10%. Nu nominale yields op historisch lage niveaus staan is de verwachting dat het rendement op obligaties de komende tien jaar niet hoger zal zijn dan de inflatie.
• Binnen aandelen heeft AllianzGI een voorkeur voor papier uit opkomende landen.
• Met name in Aziatische opkomende landen zullen niet alleen aandelen, maar ook valuta's en obligaties het opnieuw goed doen het komende jaar.
• De verwachting voor de langere termijn is dat de economische groei in de ontwikkelde landen laag blijft omdat zowel de publieke als de private sector nog jarenlang bezig zijn met het verlagen van de schulden. Een simpele kopen-en-houden strategie werkt niet in zo'n situatie en beleggers moeten snel reageren op veranderingen in de politieke en economische cyclus. Beleggers moeten niet uitgaan van grote prijsstijgingen, maar naar stabiel rendement zoeken, bijvoorbeeld in infrastructuur.

De groei in de Verenigde Staten kan een verrassing opleveren dit jaar en de financiële markten zullen waarschijnlijk gaan anticiperen op het begin van het einde van de financiële crisis. De hoofdpunten uit het rapport zijn: • De mogelijkheid dat de economische groei in de VS een positieve verrassing zal brengen is gebaseerd op de verwachting dat er een breed herstel gaande is van de Amerikaanse huizenmarkt waardoor het consumentenvertrouwen zal verbeteren en waardoor bedrijven aangemoedigd worden om te investeren. • Aandelen zullen het ook dit jaar beter blijven doen dan staatsobligaties. Aandelen kunnen in 2013 een totaal rendement opleveren van 8% tot 10%. Nu nominale yields op historisch lage niveaus staan is de verwachting dat het rendement op obligaties de komende tien jaar niet hoger zal zijn dan de inflatie. • Binnen aandelen heeft AllianzGI een voorkeur voor papier uit opkomende landen. • Met name in Aziatische opkomende landen zullen niet alleen aandelen, maar ook valuta's en obligaties het opnieuw goed doen het komende jaar. • De verwachting voor de langere termijn is dat de economische groei in de ontwikkelde landen laag blijft omdat zowel de publieke als de private sector nog jarenlang bezig zijn met het verlagen van de schulden. Een simpele kopen-en-houden strategie werkt niet in zo'n situatie en beleggers moeten snel reageren op veranderingen in de politieke en economische cyclus. Beleggers moeten niet uitgaan van grote prijsstijgingen, maar naar stabiel rendement zoeken, bijvoorbeeld in infrastructuur.