Deze week ligt volgens NIBC Markets Roundup de focus op de FOMC-vergadering op woensdag, op (CPI-)inflatiecijfers in de eurozone op donderdag en op het arbeidsmarktrapport in het VK op woensdag.

Ondanks de euforie op de financiële markten, lijken consumenten in de VS nog niet overtuigd van een verbetering van de economische omstandigheden.

Wellicht hebben ze gelijk! Het persoonlijk inkomen- en uitgavenrapport van afgelopen week liet zien dat het persoonlijk inkomen met 1,3% (mom) daalde in juni.

Ondanks dat het beschikbaar inkomen ook met 1,3% daalde, is het beschikbaar inkomen (persoonlijk inkomen minus belastingen en premies) redelijk stabiel gebleven tijdens deze crisis.

Dit valt te verklaren door onder meer lagere belastingen. De vraag is wat er gebeurt als de hulp van de overheid stopt. Het is dan waarschijnlijk dat het beschikbaar inkomen ook gaat dalen, wat de kans op een tweede dip vergroot.

Deze week ligt volgens NIBC Markets Roundup de focus op de FOMC-vergadering op woensdag, op (CPI-)inflatiecijfers in de eurozone op donderdag en op het arbeidsmarktrapport in het VK op woensdag. Ondanks de euforie op de financiële markten, lijken consumenten in de VS nog niet overtuigd van een verbetering van de economische omstandigheden. Wellicht hebben ze gelijk! Het persoonlijk inkomen- en uitgavenrapport van afgelopen week liet zien dat het persoonlijk inkomen met 1,3% (mom) daalde in juni. Ondanks dat het beschikbaar inkomen ook met 1,3% daalde, is het beschikbaar inkomen (persoonlijk inkomen minus belastingen en premies) redelijk stabiel gebleven tijdens deze crisis. Dit valt te verklaren door onder meer lagere belastingen. De vraag is wat er gebeurt als de hulp van de overheid stopt. Het is dan waarschijnlijk dat het beschikbaar inkomen ook gaat dalen, wat de kans op een tweede dip vergroot.