Viktor Shvets, head of strategy research Asia bij Macquarie, stelt vast dat steeds meer beleggers vrezen dat de centrale banken de rentevoeten, de inflatie en de economie niet onder controle kunnen houden. Als voorbeeld wordt verwezen naar Japan, waar Abenomics uit de hand lijkt te lopen.

Shvets wijst er op dat we in de afgelopen jaren allerhande vormen van monetaire verruiming hadden, maar dat deze uiteindelijk allemaal hun doel hebben voorbijgeschoten. Ook de Amerikaanse centrale bank wordt nu geconfronteerd met een ongewenste stijging van de rentevoeten.

Viktor Shvets, head of strategy research Asia bij Macquarie, stelt vast dat steeds meer beleggers vrezen dat de centrale banken de rentevoeten, de inflatie en de economie niet onder controle kunnen houden. Als voorbeeld wordt verwezen naar Japan, waar Abenomics uit de hand lijkt te lopen. Shvets wijst er op dat we in de afgelopen jaren allerhande vormen van monetaire verruiming hadden, maar dat deze uiteindelijk allemaal hun doel hebben voorbijgeschoten. Ook de Amerikaanse centrale bank wordt nu geconfronteerd met een ongewenste stijging van de rentevoeten.