Morten Hassing Povlsen, senior rates analyst bij Nordea Bank AB in Kopenhagen, maakt zich in toenemende mate zorgen over de situatie in Spanje.

De Spaanse regering houdt het been stijf en weigert om officieel een hulpaanvraag in te dienen, hoewel ze dat beter wel zou doen.

Inmiddels is de Spaanse 10-jarige rente echter opgelopen tot in de buurt van 6% en mogelijk zal een verder oplopen van die rente de druk op de Spanjaarden dusdanig doen toenemen dat er niets anders meer overblijft dan om hulp te verzoeken.

Inmiddels kan ook de Griekenland-factor elk moment weer de markten onder druk zetten. Het blijven dus spannende dagen in Europa.

Morten Hassing Povlsen, senior rates analyst bij Nordea Bank AB in Kopenhagen, maakt zich in toenemende mate zorgen over de situatie in Spanje. De Spaanse regering houdt het been stijf en weigert om officieel een hulpaanvraag in te dienen, hoewel ze dat beter wel zou doen. Inmiddels is de Spaanse 10-jarige rente echter opgelopen tot in de buurt van 6% en mogelijk zal een verder oplopen van die rente de druk op de Spanjaarden dusdanig doen toenemen dat er niets anders meer overblijft dan om hulp te verzoeken. Inmiddels kan ook de Griekenland-factor elk moment weer de markten onder druk zetten. Het blijven dus spannende dagen in Europa.