Papaconstantinou is van mening dat er mag bezuinigd worden, maar dan wel niet ten koste van alles. Het schrappen van uitgaven mag de economie in de eurozone niet opnieuw in een recessie duwen.

Volgens Papaconstantinou moet er een onderscheid worden gemaakt van land tot land. In sommige landen zijn besparingen inderdaad noodzakelijk, in andere landen krijgen andere zaken absolute prioriteit.

Dat kan bijvoorbeeld economische groei zijn, waarna er in de visie van Papaconstantinou pas in een volgende fase aan besparingen mag worden gedacht. Griekenland is volgens de minister een voorbeeld van een land dat inderdaad moet besparen, maar dan op een voorzichtige manier.

Papaconstantinou is van mening dat er mag bezuinigd worden, maar dan wel niet ten koste van alles. Het schrappen van uitgaven mag de economie in de eurozone niet opnieuw in een recessie duwen. Volgens Papaconstantinou moet er een onderscheid worden gemaakt van land tot land. In sommige landen zijn besparingen inderdaad noodzakelijk, in andere landen krijgen andere zaken absolute prioriteit. Dat kan bijvoorbeeld economische groei zijn, waarna er in de visie van Papaconstantinou pas in een volgende fase aan besparingen mag worden gedacht. Griekenland is volgens de minister een voorbeeld van een land dat inderdaad moet besparen, maar dan op een voorzichtige manier.