Met andere woorden, alle meer risicovolle activa zoals aandelen worden buiten gegooid en het geld stroomt naar zogenaamde veilige havens zoals treasuries, gilts, bunds, de dollar en goud.

Dit terwijl men de euro en perifeer overheidspapier ontvlucht. Dit is dan meteen ook de omgekeerde beweging van de "risk on" beweging waar we al een paar maanden in zitten, dus ook hier wordt volgens Gijsels de logica gevolgd.

Het feit dat de sequestratie in de VS bijna onafwendbaar lijkt draagt ook al niet bij aan de goede sfeer.

Desalniettemin blijven op de iets langere termijn de elementen die de markt hebben ondersteund aanwezig. Het economische herstel komt langzaam maar zeker op gang.

De centrale banken blijven, ondanks wat dissonante stemmen klaar om liquiditeiten in het systeem te blijven duwen. Men kan zich daar op iets langere termijn vragen bij stellen.

Maar op korte tot middellange termijn werkt het wel marktondersteunend. Waar we hier naar kijken is volgens Gijsels waarschijnlijk een correctie van overgekochte niveaus, alhoewel het vandaag niet echt zo aanvoelt.

Met andere woorden, alle meer risicovolle activa zoals aandelen worden buiten gegooid en het geld stroomt naar zogenaamde veilige havens zoals treasuries, gilts, bunds, de dollar en goud. Dit terwijl men de euro en perifeer overheidspapier ontvlucht. Dit is dan meteen ook de omgekeerde beweging van de "risk on" beweging waar we al een paar maanden in zitten, dus ook hier wordt volgens Gijsels de logica gevolgd. Het feit dat de sequestratie in de VS bijna onafwendbaar lijkt draagt ook al niet bij aan de goede sfeer. Desalniettemin blijven op de iets langere termijn de elementen die de markt hebben ondersteund aanwezig. Het economische herstel komt langzaam maar zeker op gang. De centrale banken blijven, ondanks wat dissonante stemmen klaar om liquiditeiten in het systeem te blijven duwen. Men kan zich daar op iets langere termijn vragen bij stellen. Maar op korte tot middellange termijn werkt het wel marktondersteunend. Waar we hier naar kijken is volgens Gijsels waarschijnlijk een correctie van overgekochte niveaus, alhoewel het vandaag niet echt zo aanvoelt.