Eerst leek de economie op weg naar een duurzaam herstel en gingen de beleggers zelfs uit van het einde van het inschikkelijke monetaire beleid, dus van een zeer lage kortetermijnrente.

Tijdens de lente barstte de soevereine schuldencrisis echter los in Europa en vertoonde de internationale economie tekenen van ademnood, wat zorgde voor een hernieuwd pessimisme over het economische herstel.

De beleggers vreesden opnieuw voor een recessie, de zogenaamde 'double dip'. Gelukkig konden de financiële markten zich op het einde van het jaar weer herpakken, en dit volgens Dexia dankzij de kwantitatieve versoepelingsmaatregelen (geldcreatie) van de Amerikaanse Centrale Bank en de betere economische cijfers.

Eerst leek de economie op weg naar een duurzaam herstel en gingen de beleggers zelfs uit van het einde van het inschikkelijke monetaire beleid, dus van een zeer lage kortetermijnrente. Tijdens de lente barstte de soevereine schuldencrisis echter los in Europa en vertoonde de internationale economie tekenen van ademnood, wat zorgde voor een hernieuwd pessimisme over het economische herstel. De beleggers vreesden opnieuw voor een recessie, de zogenaamde 'double dip'. Gelukkig konden de financiële markten zich op het einde van het jaar weer herpakken, en dit volgens Dexia dankzij de kwantitatieve versoepelingsmaatregelen (geldcreatie) van de Amerikaanse Centrale Bank en de betere economische cijfers.