Zowat alle segmenten van de financiële markten zouden door het zeepbel-virus zijn aangetast. De beleggers worden langs alle kanten dus met gebakken lucht geconfronteerd en die lucht zal vroeg of laat het systeem moeten verlaten. Sommige deelsegmenten van de markt zijn echter gevaarlijker dan anderen.

Bij de Bank of England waarschuwt Andrew Haldane vooral voor de obligatiemarkten, waar de situatie helemaal uit de hand zou zijn gelopen. De financiële markten beleven de grootste obligatiezeepbel ooit en die zou wel eens sneller dan verwacht uit elkaar kunnen spatten. Haldane waarschuwt voor de gevolgen van deze ontploffing.

Zowat alle segmenten van de financiële markten zouden door het zeepbel-virus zijn aangetast. De beleggers worden langs alle kanten dus met gebakken lucht geconfronteerd en die lucht zal vroeg of laat het systeem moeten verlaten. Sommige deelsegmenten van de markt zijn echter gevaarlijker dan anderen. Bij de Bank of England waarschuwt Andrew Haldane vooral voor de obligatiemarkten, waar de situatie helemaal uit de hand zou zijn gelopen. De financiële markten beleven de grootste obligatiezeepbel ooit en die zou wel eens sneller dan verwacht uit elkaar kunnen spatten. Haldane waarschuwt voor de gevolgen van deze ontploffing.