De yen werd namelijk als een veiliger alternatief voor de euro beschouwd. Inmiddels is de yen door het niveau van 120 euro gebroken en een verdere verzwakking lijkt onwaarschijnlijk.

Daardoor wordt de concurrentiepositie van de Europese bedrijven ten opzichte van de Japanse aangetast.

Vice minister van Financiën Takehiko Nakao ontkende vanmorgen in Hong Kong op het Asia Financial Forum dat Japan een competitieve devaluatie van de eigen munt nastreeft. Nakao sprak van een normale correctie na een voorafgaande stijging die overdreven vormen had aangenomen.

De yen werd namelijk als een veiliger alternatief voor de euro beschouwd. Inmiddels is de yen door het niveau van 120 euro gebroken en een verdere verzwakking lijkt onwaarschijnlijk. Daardoor wordt de concurrentiepositie van de Europese bedrijven ten opzichte van de Japanse aangetast. Vice minister van Financiën Takehiko Nakao ontkende vanmorgen in Hong Kong op het Asia Financial Forum dat Japan een competitieve devaluatie van de eigen munt nastreeft. Nakao sprak van een normale correctie na een voorafgaande stijging die overdreven vormen had aangenomen.