Een tweedaagse vergadering zou volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een ideale situatie zijn geweest om het "afbouwbeleid" te gaan inzetten.

Maar het monetaire beleid kan nooit worden bepaald door een agenda. Centrale bankiers handelen niet alleen na een vergadering. Daar maakten veel analisten de grootse vergissing.

Maar er is meer. Blijkbaar wil de FED geen "stop and go" beleid. Dan weer minder kopen en als de economische groei tegenvalt weer meer obligaties kopen. Vandaar dat men absolute duidelijkheid moet hebben dat de groei van de Amerikaanse

economie aantrekt.

Blijkbaar twijfelt men daaraan. Dit komt enerzijds door de sterke rentestijging van sinds mei. Omdat de FED als grote partij minder zou kopen verkochten veel partijen hun obligaties.

Men zou zelfs kunnen stellen "in paniek". Hierdoor liep de lange rente fors op. En dat zorgt weer voor druk op de hoogte van de hypotheekrente.

Een tweedaagse vergadering zou volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een ideale situatie zijn geweest om het "afbouwbeleid" te gaan inzetten. Maar het monetaire beleid kan nooit worden bepaald door een agenda. Centrale bankiers handelen niet alleen na een vergadering. Daar maakten veel analisten de grootse vergissing. Maar er is meer. Blijkbaar wil de FED geen "stop and go" beleid. Dan weer minder kopen en als de economische groei tegenvalt weer meer obligaties kopen. Vandaar dat men absolute duidelijkheid moet hebben dat de groei van de Amerikaanse economie aantrekt. Blijkbaar twijfelt men daaraan. Dit komt enerzijds door de sterke rentestijging van sinds mei. Omdat de FED als grote partij minder zou kopen verkochten veel partijen hun obligaties. Men zou zelfs kunnen stellen "in paniek". Hierdoor liep de lange rente fors op. En dat zorgt weer voor druk op de hoogte van de hypotheekrente.