De markt is momenteel niet echt ongerust over verdere problemen in de eurozone, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas op. Anders zou de euro meer onderuit komen en zouden de spreads van de perifere landen over Duitsland sterk toenemen. Voorlopig is dat niet het geval.

Het is duidelijk dat de markten vooral bang zijn van een wereldwijde groeivertraging. Dat kan de belegger zien aan het feit dat alles wat momenteel als cyclisch wordt beschouwd stevig naar beneden gaat.

Het naar beneden herzien door het IMF heeft nog olie op het vuur gegooid. Maar op dit moment is het nog te vroeg om echt het geweer van schouder gaan te veranderen.

De markt is momenteel niet echt ongerust over verdere problemen in de eurozone, zo merkt Philippe Gijsels van BNP Paribas op. Anders zou de euro meer onderuit komen en zouden de spreads van de perifere landen over Duitsland sterk toenemen. Voorlopig is dat niet het geval. Het is duidelijk dat de markten vooral bang zijn van een wereldwijde groeivertraging. Dat kan de belegger zien aan het feit dat alles wat momenteel als cyclisch wordt beschouwd stevig naar beneden gaat. Het naar beneden herzien door het IMF heeft nog olie op het vuur gegooid. Maar op dit moment is het nog te vroeg om echt het geweer van schouder gaan te veranderen.