Dean Baker co-director van het Center for Economic and Policy Research, is van mening dat Wall Street aan die positieve kanten een beetje te snel voorbij gaat. Het cynisme rond de wet is niet altijd op haar plaats.

De regelgeving wordt er door verbeterd, terwijl anderzijds de manier waarop Wall Street werkt niet ingrijpend wordt gewijzigd. Wel gaan de meeste nieuwe derivatentransacties via clearinghouses of een beurs, zodat een herhaling van de situatie rond AIG uitgesloten blijft.

Deze verzekeraar ging onderuit als gevolg van een portefeuille met honderden miljarden dollars aan credit default swaps waarvoor AIG niet afgedekt was. Wel gaat de wetgeving voorbij aan de openstaande posities.

De Consumer Financial Protection Agency is een ander positief punt, waarbij belangrijk blijft wie aan het hoofd van dit agentschap komt te staan.

De federale overheid krijgt anderzijds de autoriteit om financiële instellingen in moeilijkheden over te nemen. Allemaal goed en wel, maar dergelijke overnames gaan meestal niet van een leien dakje.

Dean Baker co-director van het Center for Economic and Policy Research, is van mening dat Wall Street aan die positieve kanten een beetje te snel voorbij gaat. Het cynisme rond de wet is niet altijd op haar plaats. De regelgeving wordt er door verbeterd, terwijl anderzijds de manier waarop Wall Street werkt niet ingrijpend wordt gewijzigd. Wel gaan de meeste nieuwe derivatentransacties via clearinghouses of een beurs, zodat een herhaling van de situatie rond AIG uitgesloten blijft. Deze verzekeraar ging onderuit als gevolg van een portefeuille met honderden miljarden dollars aan credit default swaps waarvoor AIG niet afgedekt was. Wel gaat de wetgeving voorbij aan de openstaande posities. De Consumer Financial Protection Agency is een ander positief punt, waarbij belangrijk blijft wie aan het hoofd van dit agentschap komt te staan. De federale overheid krijgt anderzijds de autoriteit om financiële instellingen in moeilijkheden over te nemen. Allemaal goed en wel, maar dergelijke overnames gaan meestal niet van een leien dakje.