Dat geldt op de eerste plaats voor de Verenigde Staten, waar meer dan 3,50 miljard dollar in gold exchange-traded funds werd geïnvesteerd. De interesse voor goud steeg fors in vergelijking met de maanden voordien.

Michael Block van Phoenix Partners Group is van mening dat voor de redding van Europa hoe dan ook het printen van meer geld noodzakelijk is. Daardoor krijgt de inflatie vrij spel.

Als gevolg van de toegenomen interesse voor goud is het SPDR Gold Trust ETF nu na het SPDR S&P 500 naar kapitalisatie het op één na grootste exchange-traded fund.

Dat geldt op de eerste plaats voor de Verenigde Staten, waar meer dan 3,50 miljard dollar in gold exchange-traded funds werd geïnvesteerd. De interesse voor goud steeg fors in vergelijking met de maanden voordien. Michael Block van Phoenix Partners Group is van mening dat voor de redding van Europa hoe dan ook het printen van meer geld noodzakelijk is. Daardoor krijgt de inflatie vrij spel. Als gevolg van de toegenomen interesse voor goud is het SPDR Gold Trust ETF nu na het SPDR S&P 500 naar kapitalisatie het op één na grootste exchange-traded fund.