Het schaduwbankieren was één van die uitwassen. Vijf jaar na datum stelt iedereen zich de vraag of een heruitgave van de crisis mogelijk is. Economieprofessor William Rodgers van Rutgers University en Rana Foroohar van Time magazine vrezen dat dit inderdaad het geval is.

Er zijn weliswaar een aantal maatregelen getroffen die een herhaling van de crisis van 2008-2009 moeten voorkomen, maar er valt nog een lange weg af te leggen. Vooral op het vlak van de kapitaalwetgeving en kredietverstrekking is meer toezicht noodzakelijk.

Het schaduwbankieren was één van die uitwassen. Vijf jaar na datum stelt iedereen zich de vraag of een heruitgave van de crisis mogelijk is. Economieprofessor William Rodgers van Rutgers University en Rana Foroohar van Time magazine vrezen dat dit inderdaad het geval is. Er zijn weliswaar een aantal maatregelen getroffen die een herhaling van de crisis van 2008-2009 moeten voorkomen, maar er valt nog een lange weg af te leggen. Vooral op het vlak van de kapitaalwetgeving en kredietverstrekking is meer toezicht noodzakelijk.