Volgens een rapport van de ILO zijn er al 3,50 miljoen jobs verloren gegaan sinds de financiële crisis in 2008 is uitgebroken. Daarmee stopt het verhaal echter niet, want er zouden in Europa nogmaals 4,50 miljoen jobs verloren kunnen gaan. De afgelopen weken was er al een golf van ontslagen.

Werkloosheidsgraad kan fors oplopen

De ILO vestigt er de aandacht op dat de werkloosheidsgraad in de eurozone al 11% bedraagt, wat betekent dat er in totaal 17,40 miljoen mensen geen werk hebben. De werkloosheidsgraad zou in de komende maanden bovendien nog eens fors kunnen oplopen.

De gevolgen van een te hoge werkloosheidsgraad kunnen volgens de ILO rampzalig zijn. Sociale onrust en verlies in het vertrouwen in de overheid kunnen er het gevolg van zijn, met uiteindelijk ook oplopende spanningen op de financiële markten. Ook de twijfels aan de werking van Europa kunnen gaan toenemen.

Volgens een rapport van de ILO zijn er al 3,50 miljoen jobs verloren gegaan sinds de financiële crisis in 2008 is uitgebroken. Daarmee stopt het verhaal echter niet, want er zouden in Europa nogmaals 4,50 miljoen jobs verloren kunnen gaan. De afgelopen weken was er al een golf van ontslagen. Werkloosheidsgraad kan fors oplopen De ILO vestigt er de aandacht op dat de werkloosheidsgraad in de eurozone al 11% bedraagt, wat betekent dat er in totaal 17,40 miljoen mensen geen werk hebben. De werkloosheidsgraad zou in de komende maanden bovendien nog eens fors kunnen oplopen. De gevolgen van een te hoge werkloosheidsgraad kunnen volgens de ILO rampzalig zijn. Sociale onrust en verlies in het vertrouwen in de overheid kunnen er het gevolg van zijn, met uiteindelijk ook oplopende spanningen op de financiële markten. Ook de twijfels aan de werking van Europa kunnen gaan toenemen.