Economen spreken van een draak met zeven koppen die regelmatig de kop gaat blijven opsteken. Af en toe gaat de crisis ondergronds, om vervolgens weer in volle hevigheid terug te keren.

Uit een recent verschenen rapport blijkt dat de focus nog te veel op handelsconflicten en op de valutahandel ligt. Daardoor wordt er te weinig aandacht besteed aan het leggen van de basis voor een stevige groei op lange termijn.

De G-20, de vereniging van de 20 grootste geïndustrialiseerde landen, is op zich een goed concept, maar heeft tot dusver nog niet gewerkt. Van echte samenwerking is nog geen sprake, zoals onlangs in Seoel nog is gebleken.

Economen spreken van een draak met zeven koppen die regelmatig de kop gaat blijven opsteken. Af en toe gaat de crisis ondergronds, om vervolgens weer in volle hevigheid terug te keren. Uit een recent verschenen rapport blijkt dat de focus nog te veel op handelsconflicten en op de valutahandel ligt. Daardoor wordt er te weinig aandacht besteed aan het leggen van de basis voor een stevige groei op lange termijn. De G-20, de vereniging van de 20 grootste geïndustrialiseerde landen, is op zich een goed concept, maar heeft tot dusver nog niet gewerkt. Van echte samenwerking is nog geen sprake, zoals onlangs in Seoel nog is gebleken.