Uiteindelijk is de zwarte piet beland bij de overheden, die op grote schaal moesten ingrijpen om te voorkomen dat de wereldeconomie in een depressie zou wegglijden. Gevolg is dat die overheden met torenhoge schulden opgezadeld zitten.

Stark maakt zich zorgen over de verslechtering van de openbare financiën, waardoor er in de komende jaren zeer zware inspanningen moeten worden geleverd om opnieuw orde op zaken te stellen.

Niet alleen Griekenland, maar ook Italië, Spanje, Portugal en Ierland staan voor een lange en pijnlijke periode van fiscale consolidatie.

De economie van deze landen is bovendien weinig competitief, hetgeen betekent dat ze het ook economisch zeer moeilijk gaan krijgen.

Uiteindelijk is de zwarte piet beland bij de overheden, die op grote schaal moesten ingrijpen om te voorkomen dat de wereldeconomie in een depressie zou wegglijden. Gevolg is dat die overheden met torenhoge schulden opgezadeld zitten. Stark maakt zich zorgen over de verslechtering van de openbare financiën, waardoor er in de komende jaren zeer zware inspanningen moeten worden geleverd om opnieuw orde op zaken te stellen. Niet alleen Griekenland, maar ook Italië, Spanje, Portugal en Ierland staan voor een lange en pijnlijke periode van fiscale consolidatie. De economie van deze landen is bovendien weinig competitief, hetgeen betekent dat ze het ook economisch zeer moeilijk gaan krijgen.