De centrale banken - met op de kop de Amerikaanse en de Japanse - hebben met gulle hand geld rondgestrooid en dat geld heeft allerlei zeepbellen doen ontstaan die vroeg of laat moeten verdwijnen. Financiële activa zijn extreem kwetsbaar wanneer die zeepbellen barsten.

Het ongebreideld drukken van geld door de centrale banken zal er toe leiden dat de meerderheid van de beleggers in het verliezende kamp zal belanden, het merendeel van de beleggers zal veel geld verliezen. Faber koopt nog elke maand goud, want edelmetalen horen niet thuis in het bancair systeem en zijn dus een stuk veiliger.

De centrale banken - met op de kop de Amerikaanse en de Japanse - hebben met gulle hand geld rondgestrooid en dat geld heeft allerlei zeepbellen doen ontstaan die vroeg of laat moeten verdwijnen. Financiële activa zijn extreem kwetsbaar wanneer die zeepbellen barsten. Het ongebreideld drukken van geld door de centrale banken zal er toe leiden dat de meerderheid van de beleggers in het verliezende kamp zal belanden, het merendeel van de beleggers zal veel geld verliezen. Faber koopt nog elke maand goud, want edelmetalen horen niet thuis in het bancair systeem en zijn dus een stuk veiliger.