De beleggers begrijpen volgens Taleb nog steeds niet waarom er een crisis is geweest en waarom de zaken steeds erger worden. Er stonden heel wat schulden uit, maar die zijn nu richting overheid verschoven.

Anderzijds zijn er minder mensen die een job hebben, zodat de risico's stelselmatig oplopen wat de terugbetaling van de schulden betreft.

De risico's zijn volgens Taleb zodoende veel groter dan in 2007 het geval was. Hij is daarom extreem bearish voor de Verenigde Staten.

Taleb heeft met zijn best-seller "The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable", heel wat ophef veroorzaakt. Hij is vooral actief als optie-handelaar, met wisselend succes overigens.

De beleggers begrijpen volgens Taleb nog steeds niet waarom er een crisis is geweest en waarom de zaken steeds erger worden. Er stonden heel wat schulden uit, maar die zijn nu richting overheid verschoven. Anderzijds zijn er minder mensen die een job hebben, zodat de risico's stelselmatig oplopen wat de terugbetaling van de schulden betreft. De risico's zijn volgens Taleb zodoende veel groter dan in 2007 het geval was. Hij is daarom extreem bearish voor de Verenigde Staten. Taleb heeft met zijn best-seller "The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable", heel wat ophef veroorzaakt. Hij is vooral actief als optie-handelaar, met wisselend succes overigens.