Bovendien blijven ze op ongekende schaal met derivaten werken. Anderzijds zijn de Europese banken nog steeds onvoldoende gekapitaliseerd en hebben een aantal regeringen, waaronder de Italiaanse en de Spaanse, onvoldoende hervormingsmaatregelen doorgevoerd.

Eigenlijk is er dus niet veel veranderd, het is nu gewoon afwachten tot er iets gebeurt wat het systeem aan het wankelen zal brengen. Volgens sommige analisten is de dollar een potentieel gevaar, het verlies van zijn status als wereldreservemunt kan het systeem aan het wankelen brengen.

Bovendien blijven ze op ongekende schaal met derivaten werken. Anderzijds zijn de Europese banken nog steeds onvoldoende gekapitaliseerd en hebben een aantal regeringen, waaronder de Italiaanse en de Spaanse, onvoldoende hervormingsmaatregelen doorgevoerd. Eigenlijk is er dus niet veel veranderd, het is nu gewoon afwachten tot er iets gebeurt wat het systeem aan het wankelen zal brengen. Volgens sommige analisten is de dollar een potentieel gevaar, het verlies van zijn status als wereldreservemunt kan het systeem aan het wankelen brengen.