Dat financieel systeem beleeft elke vijf tot zeven jaren een crisis, aldus Dimon. Dat betekent dat de volgende crisis een feit zal zijn alvorens de nieuwe regelgeving voor de Amerikaanse financiële sector volledig is ingevoerd.

Op basis van de uitspraken van Dimon mag de nieuwe financiële crisis rond 2015 worden verwacht. Anderzijds kan het nog jaren duren alvorens een aantal maatregelen in het kader van de nieuwe regelgeving zijn uitgevoerd.

Dat geldt ook voor de Europese banken, want het Basel Committee on Banking Supervision geeft de banken tot 2018 om de maatregelen in verband met hun kredietplafonds te implementeren.

Anderzijds geeft de Volcker rule, die deel uitmaakt van de nieuwe Dodd-Frank Act, de banken nog jaren de kans om de posities in hedge funds en private-equity units af te bouwen. Een volgende financiële crisis kan zodoende opnieuw diepe sporen door de banksector trekken.

Dat financieel systeem beleeft elke vijf tot zeven jaren een crisis, aldus Dimon. Dat betekent dat de volgende crisis een feit zal zijn alvorens de nieuwe regelgeving voor de Amerikaanse financiële sector volledig is ingevoerd. Op basis van de uitspraken van Dimon mag de nieuwe financiële crisis rond 2015 worden verwacht. Anderzijds kan het nog jaren duren alvorens een aantal maatregelen in het kader van de nieuwe regelgeving zijn uitgevoerd. Dat geldt ook voor de Europese banken, want het Basel Committee on Banking Supervision geeft de banken tot 2018 om de maatregelen in verband met hun kredietplafonds te implementeren. Anderzijds geeft de Volcker rule, die deel uitmaakt van de nieuwe Dodd-Frank Act, de banken nog jaren de kans om de posities in hedge funds en private-equity units af te bouwen. Een volgende financiële crisis kan zodoende opnieuw diepe sporen door de banksector trekken.