Barclays gaf vanmorgen een positieve guidance en kondigde bovendien aan te overwegen om de aandelen iShares in bezit te verkopen. De koers van Barclays noteert fors hoger en neemt de andere beurzen mee op sleeptouw.

Op de Brusselse beurs werd de start ook niet gemist, de BEL 20 kon in de opening een winst van meer dan 2% laten optekenen. Daarmee komt de kaap van 1700 punten voor de index opnieuw in het vizier.

Fortis is een opvallende daler in reactie op het bericht dat het boekjaar 2008 werd afgesloten met een verlies van 22,50 miljard dollar. In de banksector openden zowel KBC als Dexia fors hoger.

Barclays gaf vanmorgen een positieve guidance en kondigde bovendien aan te overwegen om de aandelen iShares in bezit te verkopen. De koers van Barclays noteert fors hoger en neemt de andere beurzen mee op sleeptouw. Op de Brusselse beurs werd de start ook niet gemist, de BEL 20 kon in de opening een winst van meer dan 2% laten optekenen. Daarmee komt de kaap van 1700 punten voor de index opnieuw in het vizier. Fortis is een opvallende daler in reactie op het bericht dat het boekjaar 2008 werd afgesloten met een verlies van 22,50 miljard dollar. In de banksector openden zowel KBC als Dexia fors hoger.