Van het inflatievlak is er wel goed nieuws. Die is in Frankrijk teruggevallen tot een half procent, dit dankzij de daling van de olieprijzen. Die dalende inflatietrend gaat zich ook in andere landen door zetten.

Gisteren zijn de prijzen voor een aantal basismaterialen fors gedaald en dat vertaalt zich ook meteen in een terugval van de beurskoersen van aandelen als Antofagasta en Rio Tinto. Een technologiebedrijf als SAP ligt echter duidelijk beter op koers.

De Brusselse beurs is - opnieuw zonder Fortis - eens te meer lager geopend, met stevige verliezen voor Dexia en KBC. Het nieuws uit de financiële sector is allesbehalve vrolijk.

Van het inflatievlak is er wel goed nieuws. Die is in Frankrijk teruggevallen tot een half procent, dit dankzij de daling van de olieprijzen. Die dalende inflatietrend gaat zich ook in andere landen door zetten. Gisteren zijn de prijzen voor een aantal basismaterialen fors gedaald en dat vertaalt zich ook meteen in een terugval van de beurskoersen van aandelen als Antofagasta en Rio Tinto. Een technologiebedrijf als SAP ligt echter duidelijk beter op koers.De Brusselse beurs is - opnieuw zonder Fortis - eens te meer lager geopend, met stevige verliezen voor Dexia en KBC. Het nieuws uit de financiële sector is allesbehalve vrolijk.