Het zijn eens te meer de banken die moeten inbinden, met BNP Paribas en ditmaal vooral Société Générale die in het defensief worden gedrongen.

In Londen moeten anderzijds Lloyds TSB en Barclays weer fors inbinden. Infineon en Siemens openen tegen de trend in hoger.

De Brusselse beurs is vanmorgen lager geopend, met een verlies voor de BEL 20 van ongeveer anderhalf procent. Daarmee zakt de index weg onder het niveau van 1800.

Ondanks de berichten over de oprichting van een 'bad bank' moet de financiële sector opnieuw terrein prijsgeven. Zowel Fortis, Dexia als KBC kunnen de schade voorlopig beperkt houden.

Het zijn eens te meer de banken die moeten inbinden, met BNP Paribas en ditmaal vooral Société Générale die in het defensief worden gedrongen. In Londen moeten anderzijds Lloyds TSB en Barclays weer fors inbinden. Infineon en Siemens openen tegen de trend in hoger.De Brusselse beurs is vanmorgen lager geopend, met een verlies voor de BEL 20 van ongeveer anderhalf procent. Daarmee zakt de index weg onder het niveau van 1800. Ondanks de berichten over de oprichting van een 'bad bank' moet de financiële sector opnieuw terrein prijsgeven. Zowel Fortis, Dexia als KBC kunnen de schade voorlopig beperkt houden.