De Stoxx Europe 600 opende anderzijds iets minder dan een kwart procent onder het slotniveau van gisteren.

Kingfisher overtuigt niet

De Britse distributieketen Kingfisher maakte vanmorgen een stijging van de nettowinst met 30% bekend, terwijl de omzet iets hoger uitkwam. Toch wist Kingfisher met de resultaten niet echt te overtuigen, de koers gaf in de opening zowat 2% prijs. Op het vlak van bedrijfsnieuws viel er vanmorgen verder niet zo veel te melden.

Brussel opent zwak

De Brusselse beurs is vanmorgen eveneens wat hoger geopend, met een verlies van zowat een kwart procent voor de BEL 20. Daarmee houdt de index echter nog steeds makkelijk stand boven de kaap van 2300. Zowel de financials als de telecomaandelen liggen zwak op koers.

China weegt op het sentiment

Jonathan Sudaria, trader bij Capital Spreads in Londen, is van mening dat het verhaal over de Chinese groeivertraging in Europa steeds meer aandacht krijgt. De alarmbellen over een harde landing weerklinken steeds sterker en dat boezemt de beleggers uiteraard enige argwaan bij.

Een sterke economische terugval in China zou geen goed nieuws voor de Europese economie betekenen. De evolutie in China zal in de komende dagen en weken op de voet worden gevolgd.

De Stoxx Europe 600 opende anderzijds iets minder dan een kwart procent onder het slotniveau van gisteren. Kingfisher overtuigt niet De Britse distributieketen Kingfisher maakte vanmorgen een stijging van de nettowinst met 30% bekend, terwijl de omzet iets hoger uitkwam. Toch wist Kingfisher met de resultaten niet echt te overtuigen, de koers gaf in de opening zowat 2% prijs. Op het vlak van bedrijfsnieuws viel er vanmorgen verder niet zo veel te melden. Brussel opent zwak De Brusselse beurs is vanmorgen eveneens wat hoger geopend, met een verlies van zowat een kwart procent voor de BEL 20. Daarmee houdt de index echter nog steeds makkelijk stand boven de kaap van 2300. Zowel de financials als de telecomaandelen liggen zwak op koers. China weegt op het sentiment Jonathan Sudaria, trader bij Capital Spreads in Londen, is van mening dat het verhaal over de Chinese groeivertraging in Europa steeds meer aandacht krijgt. De alarmbellen over een harde landing weerklinken steeds sterker en dat boezemt de beleggers uiteraard enige argwaan bij. Een sterke economische terugval in China zou geen goed nieuws voor de Europese economie betekenen. De evolutie in China zal in de komende dagen en weken op de voet worden gevolgd.