UMI:BE

De meeste banken liggen opnieuw zwak op koers, met bijvoorbeeld een verlies van ruim 4% voor Barclays. Ook Deutsche Bank en Commerzbank moeten fors inbinden. Air France-KLM verliest op de cijfers meer dan 6% en sleurt in zijn kielzog British Airways mee naar omlaag.

In Brussel noteert de BEL 20 meer dan 2,50% lager, waarbij eens te meer de financials het hard te verduren krijgen. Industrials als Umicore en Bekaert gaan eveneens hard onderuit.

Vandaag noteert Anheuser-Busch InBev voor het eerst onder de nieuwe naam op Euronext Brussels, maar dat belet niet dat de koers opnieuw lager gaat. Geen enkele BEL 20-waarde noteert momenteel in de plus.

Het sentiment in de financiële sector is op Wall Street - maar ook op de andere beurzen - verslechterd nadat minister van Financiën zijn reddingsplan voor de banken bijstuurde.

Gevolg is dat de koersen van de bankaandelen zijn teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen 13 jaar. Bovendien zijn ook kosten om zich te verzekeren tegen het faillissement van een tegenpartij - de zogenaamde credit default swaps - fors opgelopen. De koers van Citigroup verloor gisteren meer dan 20%.

Vandaag maken/maakten Dell, Ahold, GAP, Barnes & Noble, Air France-KLM, Brocade en GIMV de interimcijfers bekend.

UMI:BE De meeste banken liggen opnieuw zwak op koers, met bijvoorbeeld een verlies van ruim 4% voor Barclays. Ook Deutsche Bank en Commerzbank moeten fors inbinden. Air France-KLM verliest op de cijfers meer dan 6% en sleurt in zijn kielzog British Airways mee naar omlaag. In Brussel noteert de BEL 20 meer dan 2,50% lager, waarbij eens te meer de financials het hard te verduren krijgen. Industrials als Umicore en Bekaert gaan eveneens hard onderuit. Vandaag noteert Anheuser-Busch InBev voor het eerst onder de nieuwe naam op Euronext Brussels, maar dat belet niet dat de koers opnieuw lager gaat. Geen enkele BEL 20-waarde noteert momenteel in de plus. Het sentiment in de financiële sector is op Wall Street - maar ook op de andere beurzen - verslechterd nadat minister van Financiën zijn reddingsplan voor de banken bijstuurde. Gevolg is dat de koersen van de bankaandelen zijn teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen 13 jaar. Bovendien zijn ook kosten om zich te verzekeren tegen het faillissement van een tegenpartij - de zogenaamde credit default swaps - fors opgelopen. De koers van Citigroup verloor gisteren meer dan 20%. Vandaag maken/maakten Dell, Ahold, GAP, Barnes & Noble, Air France-KLM, Brocade en GIMV de interimcijfers bekend.