De abrupte rentestijgingen die vanaf mei werden uitgelokt door de (terechte maar onnodige) uitspraken van de Fed-Voorzitter (en die meteen ook zijn afscheid wisten in te luiden ) zouden volgens professor Stefan Duchateau een diep spoor van puin en vernieling op de aandelenbeurzen hebben achtergelaten indien de dalende risicopremie niet zijn beschermende werking hebben uitgeoefend. Hierdoor werden scherpe beurscorrecties vermeden en konden de koersen geleidelijk herstellen.

Ook de nakende verhoging van de rentetarieven op lange termijn die wordt verwacht, eens de Amerikaanse centrale bank haar monetair beleid zal bijsturen, zal gedeeltelijk worden gecompenseerd door verdere dalingen van de risicopremie.

De verbeterende conjunctuur zal immers de onzekerheid over de ontwikkelingen van bedrijfsresultaten laten afnemen. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De abrupte rentestijgingen die vanaf mei werden uitgelokt door de (terechte maar onnodige) uitspraken van de Fed-Voorzitter (en die meteen ook zijn afscheid wisten in te luiden ) zouden volgens professor Stefan Duchateau een diep spoor van puin en vernieling op de aandelenbeurzen hebben achtergelaten indien de dalende risicopremie niet zijn beschermende werking hebben uitgeoefend. Hierdoor werden scherpe beurscorrecties vermeden en konden de koersen geleidelijk herstellen. Ook de nakende verhoging van de rentetarieven op lange termijn die wordt verwacht, eens de Amerikaanse centrale bank haar monetair beleid zal bijsturen, zal gedeeltelijk worden gecompenseerd door verdere dalingen van de risicopremie. De verbeterende conjunctuur zal immers de onzekerheid over de ontwikkelingen van bedrijfsresultaten laten afnemen. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.