Het thema van de eerste dagen van het nieuwe jaar is uiteraard speculatie over nieuwe overnames. Kraft verkocht de Amerikaanse pizza-activiteiten om het bod op Cadbury te kunnen verhogen.

Daarnaast was er de volledige opslorping van Alcon door Novartis. Nestlé, verkoper van het Alcon-belang, heeft daardoor geld om de Amerikaanse pizza-activiteiten van Kraft over te nemen.

In Brussel is het sentiment vandaag nog steeds uitstekend, met een winst die voor de BEL 20 inmiddels is opgelopen tot in de buurt van 1%. Het zijn vooral de financials die de index richting 2600 duwen.

Het thema van de eerste dagen van het nieuwe jaar is uiteraard speculatie over nieuwe overnames. Kraft verkocht de Amerikaanse pizza-activiteiten om het bod op Cadbury te kunnen verhogen. Daarnaast was er de volledige opslorping van Alcon door Novartis. Nestlé, verkoper van het Alcon-belang, heeft daardoor geld om de Amerikaanse pizza-activiteiten van Kraft over te nemen. In Brussel is het sentiment vandaag nog steeds uitstekend, met een winst die voor de BEL 20 inmiddels is opgelopen tot in de buurt van 1%. Het zijn vooral de financials die de index richting 2600 duwen.