De DAX in Frankfurt weet de verliezen te beperken, maar de Footsie in Londen moet inmiddels bijna 1% prijsgeven. De beleggers vrezen dat de kostprijs van de Ierse begrotingscrisis uiteindelijk toch hoger gaat oplopen dan algemeen wordt verwacht en dat de banken daar mee voor gaan opdraaien.

In Brussel is het verlies voor de BEL 20 opgelopen tot driekwart procent, waardoor de index dreigt terug te vallen onder 2650. De financials liggen zwak op koers, dit uit vrees voor verliezen op posities in Ierse obligaties.

De DAX in Frankfurt weet de verliezen te beperken, maar de Footsie in Londen moet inmiddels bijna 1% prijsgeven. De beleggers vrezen dat de kostprijs van de Ierse begrotingscrisis uiteindelijk toch hoger gaat oplopen dan algemeen wordt verwacht en dat de banken daar mee voor gaan opdraaien. In Brussel is het verlies voor de BEL 20 opgelopen tot driekwart procent, waardoor de index dreigt terug te vallen onder 2650. De financials liggen zwak op koers, dit uit vrees voor verliezen op posities in Ierse obligaties.