Mark Mobius belegt al meer dan 40 jaar in de opkomende markten en heeft al verschillende belangrijke prijzen gewonnen in deze categorie.

Volgens Mobius is een nieuwe haussemarkt gestart in de opkomende markten en zijn er daarin overal koopjes te doen. Verder zijn de opkomende landen volgens hem in betere doen dan de ontwikkelde landen.

'Je zal heel wat op- en neerwaartse bewegingen zien vanop de bodem omdat er nog zoveel onzekerheid heerst in de financiële markten. Maar mijn gevoel zegt mij dat we de finale bodem gezien hebben en nu een fundering bouwen van waaruit de haussemarkt start', aldus Mobius.

Mobius wordt in zijn optimisme bijgetreden door Antoine Van Agtmael, de fondsbeheerder die de benaming 'opkomende markten' heeft uitgevonden.

'Ten opzichte van de potentiële groei en kwaliteit, zijn de beurzen van de opkomende markten vandaag goedkoper dan op eender welk moment sinds ik 30 jaar geleden begonnen ben met beleggen', aldus Van Agtmael.

De opkomende markten noteren momenteel aan 8,5 keer de verwachte winst t.o.v. een wereldwijd gemiddelde van 11. Verder noteren deze markten aan 1,5 keer de boekwaarde wat iets onder het wereldgemiddelde ligt.

Mark Mobius belegt al meer dan 40 jaar in de opkomende markten en heeft al verschillende belangrijke prijzen gewonnen in deze categorie.Volgens Mobius is een nieuwe haussemarkt gestart in de opkomende markten en zijn er daarin overal koopjes te doen. Verder zijn de opkomende landen volgens hem in betere doen dan de ontwikkelde landen.'Je zal heel wat op- en neerwaartse bewegingen zien vanop de bodem omdat er nog zoveel onzekerheid heerst in de financiële markten. Maar mijn gevoel zegt mij dat we de finale bodem gezien hebben en nu een fundering bouwen van waaruit de haussemarkt start', aldus Mobius.Mobius wordt in zijn optimisme bijgetreden door Antoine Van Agtmael, de fondsbeheerder die de benaming 'opkomende markten' heeft uitgevonden. 'Ten opzichte van de potentiële groei en kwaliteit, zijn de beurzen van de opkomende markten vandaag goedkoper dan op eender welk moment sinds ik 30 jaar geleden begonnen ben met beleggen', aldus Van Agtmael.De opkomende markten noteren momenteel aan 8,5 keer de verwachte winst t.o.v. een wereldwijd gemiddelde van 11. Verder noteren deze markten aan 1,5 keer de boekwaarde wat iets onder het wereldgemiddelde ligt.