Dit is toe te schrijven aan het herstel in de belangrijke markten van de activiteiten Advanced Materials en Precious Metals Products & Catalysts, gekoppeld aan de positieve impact van de kostenverminderingsmaatregelen.

De activiteit Precious Metals Services bleef op een uitzonderlijk niveau presteren met betere bevoorradingsvoorwaarden en hogere metaalprijzen.

Op basis van de prestatie tijdens de eerste jaarhelft en de verwachte vraagsituatie tijdens de tweede jaarhelft, verhoogt Umicore haar winstverwachtingen voor het ganse jaar. De recurrente EBIT voor het ganse jaar zal naar verwachting belanden tussen € 315 en € 335 miljoen.

Filip De Pauw (ING):"Sterke resultaten bij Umicore, daar is geen discussie over mogelijk. Ik handhaaf het koopadvies voor het aandeel."

Dit is toe te schrijven aan het herstel in de belangrijke markten van de activiteiten Advanced Materials en Precious Metals Products & Catalysts, gekoppeld aan de positieve impact van de kostenverminderingsmaatregelen. De activiteit Precious Metals Services bleef op een uitzonderlijk niveau presteren met betere bevoorradingsvoorwaarden en hogere metaalprijzen. Op basis van de prestatie tijdens de eerste jaarhelft en de verwachte vraagsituatie tijdens de tweede jaarhelft, verhoogt Umicore haar winstverwachtingen voor het ganse jaar. De recurrente EBIT voor het ganse jaar zal naar verwachting belanden tussen € 315 en € 335 miljoen. Filip De Pauw (ING):"Sterke resultaten bij Umicore, daar is geen discussie over mogelijk. Ik handhaaf het koopadvies voor het aandeel."