Zonder rekening te houden met eenmalige reorganisatiekosten zou Deceuninck over het boekjaar 2009 bijna breakeven hebben gedraaid. Volgens CEO Tom Debusschere zit Deceuninck weer op het goede spoor, hoewel de onzekere economische vooruitzichten en de stijging van de grondstoffenprijzen tot voorzichtigheid stemmen.

Het verlies van EUR 16,9 miljoen was nagenoeg volledig te wijten aan éénmalige herstructureringskosten van EUR 24 miljoen. De positieve evolutie bij de REBIT- en REBITDA-marges (respectievelijk 1,7 % en 8,9 %) rechtvaardigen volgens Tom Debusschere het vertrouwen dat Deceuninck terug op het goede spoor zit.

Filip De Pauw (ING): "Deceuninck noteert nog altijd 13% onder NAV, zodat de waardering zeker nog niet overdreven is. Hierbij dient er rekening te worden gehouden met het feit dat onze prognoses onder de mid-cycle liggen. Ik handhaaf het koopadvies voor het aandeel Deceuninck, rekening houdend met het feit dat de balans nu sterk genoeg is, zelfs wanneer de recessie langer zou duren."

Zonder rekening te houden met eenmalige reorganisatiekosten zou Deceuninck over het boekjaar 2009 bijna breakeven hebben gedraaid. Volgens CEO Tom Debusschere zit Deceuninck weer op het goede spoor, hoewel de onzekere economische vooruitzichten en de stijging van de grondstoffenprijzen tot voorzichtigheid stemmen. Het verlies van EUR 16,9 miljoen was nagenoeg volledig te wijten aan éénmalige herstructureringskosten van EUR 24 miljoen. De positieve evolutie bij de REBIT- en REBITDA-marges (respectievelijk 1,7 % en 8,9 %) rechtvaardigen volgens Tom Debusschere het vertrouwen dat Deceuninck terug op het goede spoor zit. Filip De Pauw (ING): "Deceuninck noteert nog altijd 13% onder NAV, zodat de waardering zeker nog niet overdreven is. Hierbij dient er rekening te worden gehouden met het feit dat onze prognoses onder de mid-cycle liggen. Ik handhaaf het koopadvies voor het aandeel Deceuninck, rekening houdend met het feit dat de balans nu sterk genoeg is, zelfs wanneer de recessie langer zou duren."