Volgens de bekende Amerikaanse econoom Thorsten Polleit gaat de kruik zolang te water tot ze barst. Fiat geld is fraude op groote schaal, want de waarde van dat geld wordt louter en alleen ontleend aan het vertrouwen dat de financiële markten hebben in de overheden.

Maar eigenlijk is het geld dat nu in omloop is volstrekt waardeloos, want het wordt door niets of niemand gewaarborgd. Uiteindelij zal dit vernietigende gevolgen hebben voor de economische ontwikkelingen. Een economie gebaseerd op intrinsiek waardeloos geld is namelijk gedoemd om te verdwijnen.

Volgens de bekende Amerikaanse econoom Thorsten Polleit gaat de kruik zolang te water tot ze barst. Fiat geld is fraude op groote schaal, want de waarde van dat geld wordt louter en alleen ontleend aan het vertrouwen dat de financiële markten hebben in de overheden. Maar eigenlijk is het geld dat nu in omloop is volstrekt waardeloos, want het wordt door niets of niemand gewaarborgd. Uiteindelij zal dit vernietigende gevolgen hebben voor de economische ontwikkelingen. Een economie gebaseerd op intrinsiek waardeloos geld is namelijk gedoemd om te verdwijnen.