Om dit woord werden felle discussies gevoerd. Het laat zich niet direct makkelijk vertalen in het Nederlands. Wellicht is benadeeld" het makkelijkst. Rigged gebruikt Michael Lewis in het vorige week verschenen boek "Flash Boys".

Hierin gaat hij in op het verschijnsel HFT. Strikt genomen probeert men door snel handelsverschillen op te sporen geld te verdienen.

En snel is in deze tijd "duizendsten van een seconde". Om het tijdvoordeel te behalen worden soms kabels aangelegd om het tijdsverschil terug te brengen van 17 naar 13 milliseconden.

Sommige handelaren kunnen door gebruik te maken van deze datakabel een extra winst genereren van $ 20 mln. Geld dat eigenlijk toekomt aan de gewone beleggers is een snelle conclusie die genuanceerd mag worden. Als een schroothandelaar

een forse winst haalt uit de handel is hij slim en niemand maalt erom.

Maar als hij het met forse winst verkoopt aan de maker van schroeven voor het motorblok van een auto, is dan de koper van de auto "Rigged"? In theorie koopt men de auto te duur. Maar tussenhandelaren horen bij elk economisch proces erbij.

Om dit woord werden felle discussies gevoerd. Het laat zich niet direct makkelijk vertalen in het Nederlands. Wellicht is benadeeld" het makkelijkst. Rigged gebruikt Michael Lewis in het vorige week verschenen boek "Flash Boys". Hierin gaat hij in op het verschijnsel HFT. Strikt genomen probeert men door snel handelsverschillen op te sporen geld te verdienen. En snel is in deze tijd "duizendsten van een seconde". Om het tijdvoordeel te behalen worden soms kabels aangelegd om het tijdsverschil terug te brengen van 17 naar 13 milliseconden. Sommige handelaren kunnen door gebruik te maken van deze datakabel een extra winst genereren van $ 20 mln. Geld dat eigenlijk toekomt aan de gewone beleggers is een snelle conclusie die genuanceerd mag worden. Als een schroothandelaar een forse winst haalt uit de handel is hij slim en niemand maalt erom. Maar als hij het met forse winst verkoopt aan de maker van schroeven voor het motorblok van een auto, is dan de koper van de auto "Rigged"? In theorie koopt men de auto te duur. Maar tussenhandelaren horen bij elk economisch proces erbij.