Deze daling kwam vooral door speculaties dat de centrale bank minder obligaties gaat opkopen. Volgens sommige analisten is dit opkoopprogramma ook de belangrijkste reden voor de stijging van de aandelen de afgelopen maanden. Als dat wegvalt zal ook de steun voor de koersen wegvallen.

Die stelling lijkt wat overdreven. Natuurlijk zullen er een aantal beleggers zijn die, omdat obligaties nauwelijks wat opleverden, aandelen kochten.

Maar dat kan niet alleen de verklaring zijn voor de sterke aandelenmarkt. Veel belangrijker is dat de economie aan het herstellen is en zelfs lijkt in een groeiversnelling te komen.

Dat bleek onder andere uit de durable goods orders die afgelopen vrijdag werden gepubliceerd. Niet alleen waren de cijfers over de maand april beter dan verwacht belangrijker was wellicht het gegeven dat de cijfers over maart opwaarts werden bijgesteld.

En op investeringen zit de Amerikaanse economie te wachten.

"Bring back the old Guard" Als een bedrijf in problemen lijkt te komen is het terughalen van voormalige bestuurders de beste methodiek.

Deze daling kwam vooral door speculaties dat de centrale bank minder obligaties gaat opkopen. Volgens sommige analisten is dit opkoopprogramma ook de belangrijkste reden voor de stijging van de aandelen de afgelopen maanden. Als dat wegvalt zal ook de steun voor de koersen wegvallen. Die stelling lijkt wat overdreven. Natuurlijk zullen er een aantal beleggers zijn die, omdat obligaties nauwelijks wat opleverden, aandelen kochten. Maar dat kan niet alleen de verklaring zijn voor de sterke aandelenmarkt. Veel belangrijker is dat de economie aan het herstellen is en zelfs lijkt in een groeiversnelling te komen. Dat bleek onder andere uit de durable goods orders die afgelopen vrijdag werden gepubliceerd. Niet alleen waren de cijfers over de maand april beter dan verwacht belangrijker was wellicht het gegeven dat de cijfers over maart opwaarts werden bijgesteld. En op investeringen zit de Amerikaanse economie te wachten. "Bring back the old Guard" Als een bedrijf in problemen lijkt te komen is het terughalen van voormalige bestuurders de beste methodiek.