Probleem is dat veel van die lokale overheden - zowel staten als steden - zwaar in de financiële problemen zitten en zich op een bepaald moment niet meer zullen kunnen financieren.

Dat moment zal aanbreken wanneer de markt voor municipal bonds gaan stilvallen. Het gevolg kan zijn dat de staten en steden hun verplichtingen niet meer kunnen nakomen. Zware besparingen zullen daarvan het gevolg zijn.

Tot dusver heeft Washington nauwelijks aandacht besteed aan het probleem. Dat hoeft niet te verwonderen, want de Amerikaanse overheid had en heeft andere katten te geselen.

De New York Times meldt echter dat daar verandering in is gekomen. Het Congres buigt zich momenteel over een reddingsplan voor de lokale overheden.

Anderzijds wordt ook bekeken hoe staten en steden failliet kunnen gaan, inclusief haircuts op hun uitstaande obligaties.

Probleem is dat veel van die lokale overheden - zowel staten als steden - zwaar in de financiële problemen zitten en zich op een bepaald moment niet meer zullen kunnen financieren. Dat moment zal aanbreken wanneer de markt voor municipal bonds gaan stilvallen. Het gevolg kan zijn dat de staten en steden hun verplichtingen niet meer kunnen nakomen. Zware besparingen zullen daarvan het gevolg zijn. Tot dusver heeft Washington nauwelijks aandacht besteed aan het probleem. Dat hoeft niet te verwonderen, want de Amerikaanse overheid had en heeft andere katten te geselen. De New York Times meldt echter dat daar verandering in is gekomen. Het Congres buigt zich momenteel over een reddingsplan voor de lokale overheden. Anderzijds wordt ook bekeken hoe staten en steden failliet kunnen gaan, inclusief haircuts op hun uitstaande obligaties.